deutsch
IC  у Києві
DAAD в Україні
DAAD у світі
Стипендії DAAD
Навчання в Німеччині
Загальна інформація
Університети
ВНЗ прикладного       напрямку
Навчальні програми
Дослідження в Німеччині
Життя в Німеччині
Вивчення німецької мови
Новини
Колишні стипендіати
Сервіс
Контакт
Додати цю сторінку до фаворитів
Надрукувати цю сторінку
Logo
Home

Правила щодо в`їзду та перебування у країні

Коли виникає необхідність у візі?

Для того, щоб в’ їхати до Німеччини як іноземний студент, Вам необхідна спеціальна учбова віза (дозвіл на перебування в країні у формі візи: Sichtvermerk - zu Studienzwecken), що видається дипломатичним або консульським представництвом ФРН у Вашій рідній країні. Виняток при цьому складають абітурієнти та студенти з країн ЄС, а також з тих держав, з якими Німеччина має домовленість про полегшене врегулювання візових питань: Гондурас, Ісландія, Ліхтенштейн, Монако, Норвегія, Сан Маріно, Швейцарія та США.
Ні в якому разі не в’ їжджайте до Німеччини з туристичною візою! Таку візу потім не можливо замінити на учбову, навіть у німецьких іноземних представництвах.
Всюди у світі бюрократичні процеси потребують витрат часу, в цьому випадку це буде і Ваш час. Ніколи не рано грунтовно проконсультуватися у німецькому посольстві або консульстві з приводу того, які особисті папери з відомств Вашої Батьківщини Вам необхідно подати для отримання візи. Чим раніше буде з' ясовано питання візи, тим вільнішими Ви будете при плануванні свого часу.

Необхідні документи

Для отримання візи у німецькому посольстві або консульстві Вам необхідно подати наступні документи: діючий закордонний паспорт; визнаний у Німеччині документ, що підтверджує право на навчання у ВНЗ; свідоцтво про фінансування (див. нижче); свідоцтво про допуск до ВНЗ, в якому Ви бажаєте навчатись, або підтвердження подання заявки, в якому зазначено, що Ваші документи вже знаходяться в цьому ВНЗ.

Віза для пошукача на навчання (Visum fur Studienbewerber)

Якщо Ви не маєте можливості налагодити контакти з німецькими університетами із Вашої рідної країни, то віза для пошукачів (Studienbewerber-Sichtvermerk) дає можливість в’ їхати до Німеччини спочатку без допуску до навчання у ВНЗ або підготовчому навчальному закладі (Studienkolleg). З цією візою Ви можете протягом трьох місяців збирати інформацію про можливості отримання вищої освіти в Німеччині, зібрати відсутні документи для подання заяви або зарахування до навчання за фахом, а потім подовжити дозвіл на перебування в Німеччині, не залишаючи країни.

ФІнансові передумови

Оцініть свої фінансові можливості своєчасно та реалістично! Німецькі іноземні представництва або управління закордонних справ мають бути переконані, що Ви маєте необхідні гроші для проживання на весь час навчання. На сьогодні (1999) це має бути на місяць мінімально 1300 німецьких марок для старих федеральних земель та 1050 німецьких марок для нових федеральних земель. На що і скільки витрачається грошей Ви можете дізнатися з глави про витрати та можливості фінансової підтримки.

Жодного шансу для працюючих студентів

Не плануйте фінансувати своє навчання в Німеччині за допомогою роботи! Німецькі відомства дуже суворі у розгляді положень щодо прав іноземців. Ваш дозвіл на перебування дає Вам право лише на навчання. Це не дозвіл на працю! За порушення Вас можуть відіслати з країни!


Мапа сайту  |  Імпрессум  |  Контакт © DAAD
DAAD Links